Közélet

Ellenőrre támadt egy bliccelő

bkv ellenőr (bkv, ellenőr, TNOR)
bkv ellenőr (bkv, ellenőr, TNOR)

Bántalmazta az ellenőrt egy jegy nélkül utazó nő péntek délután az egyik budapesti buszjáraton. A bliccelőt a rendőrség előállította.

Az ellenőr a 218-as autóbuszon kérte a nő jegyét vagy bérletét, de az utas azokkal nem rendelkezett, és az iratait sem volt hajlandó átadni. Az utas szóváltásba, majd dulakodásba keveredett az ellenőrnővel; bántalmazta, majd az Óbudai temető megállónál lelökte őt a busz lépcsőjére; az ellenőr hanyatt esett és beütötte a fejét – közölték a Budapesti Közlekedési Központnál.

A jegyellenőr telefonon rendőri segítséget kért, a járművezető pedig értesítette a diszpécsert. A rendőrök az utast előállították a III. kerületi kapitányságra.

Mint a Budapesti Közlekedési Központ közleményében kiemelte, minden rendelkezésre álló eszközzel fel fognak lépni az ellenőrbántalmazások ellen, a hasonló esetek megelőzése érdekében. A jegyellenőr közfeladatot ellátó személynek minősül. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a büntető törvénykönyv alapesetben 3 évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik