Közélet

Újabb robbantással fenyegetőző férfit kaptak el

telefonkagyló (telefonkagyló)
telefonkagyló (telefonkagyló)

Néhány nappal ezelőtt a debreceni, most több fővárosi bombariadó felelősét kapták el a rendőrök.

Mint ismert, június 9-én, egy V. kerületi nyilvános telefonfülkéből érkezett fenyegető hívás az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 104-es segélyhívó számára. A férfi azt mondta, az Ecseri úti metróállomásnál bomba fog robbanni. Tíz nappal később, majd 21-én, valamint 25-én újabb hasonló hívások érkeztek az OMSZ-hoz, és minden esetben valamelyik fővárosi metróállomást kellett kiüríteni.

A tűzszerészek egyetlen esetben sem találtak robbanóanyagot vagy veszélyes szerkezetet, közben természetesen keresni kezdték a fenyegetőt. A nyomozók kiderítették, hogy a bűncselekményeket ugyanaz a férfi követte el, minden esetben nyilvános fülkéből telefonált. Kiderült, hogy egy 38 éves férfi szórakozott, akit június 25-én délelőtt, a Múzeum körúton sikerült is elkapni.

A férfi beismerő vallomást tett, őrizetbe vették, közveszéllyel fenyegetés miatt indult ellene eljárás. Kezdeményezték, hogy a bíróság helyezze előzetes letartóztatásba.

Mint arról a Hír24 beszámolt, a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai néhány nappal ezelőtt elkapták azt a férfit is, aki tavaly december 16-án délelőtt robbanást helyezett kilátásba a debreceni vasútállomásán, illetve repterén is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik