Közélet

Adócsalással is gyanúsíthatják Vizoviczkit

A rendőri korrupciós ügyben letartóztatott vállalkozó állítólag szerette volna elérni, hogysenkinek se lehessen valós képe az érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek tényleges forgalmáról.

Adócsalással és más bűncselekményekkel is meggyanúsíthatja az ügyészség Vizoviczki Lászlót a tőle és az érdekeltségeiben lefoglalt dokumentumok szakértői vizsgálatának befejezése után – írta szerdai számában a Népszabadság.

A napilap pontosan meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt írta: az ügyészségi gyanúsításban megfogalmazott “vesztegetéssel fenntartott illegális rendőri védelemnek” legfontosabb célja az volt, hogy senkinek, egyetlen hatóságnak se lehessen valós képe a vállalkozó érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek valós forgalmáról.

A lap úgy tudja: az ügy kapcsán a Belügyminisztériumban felgyorsították annak a törvényjavaslatnak az előkészítését, amely lehetővé tenné, hogy a jövőben bármikor ellenőrizhetők legyenek azok a vezető, felelős beosztású bűnüldözők és köztisztviselők, akik állami vagy más védendő titkok kezelésére jogosultak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik