Közélet

Súlyos büntetést kapott a csaló önkormányzati dolgozó

márianosztrai-börtön (márianosztrai börtön)
márianosztrai-börtön (márianosztrai börtön)

A nagykanizsai nő milliókat utalt át két asszonynak, majd a pénz felét visszakérte. Egy ellenőrzés buktatta le őket.

A vádirat szerint Pécsi Katalin négy évvel ezelőtt elhatározta, hogy a kiutalásokat kezelő számítógépes program, illetve az ellenőrzések hiányosságait kihasználva pénzt szerez. Az öt és fél millió forintot a két, nehéz anyagi körülmények között élő, gyermekeket nevelő nőhöz juttatta, s megkereste őket, hogy igényt tart a pénz felére. A pénzt meg is kapta.

A bűncselekményre egy, a polgármesteri hivatalban elrendelt revizori vizsgálat derített fényt, amit belső vizsgálat és rendőrségi feljelentés követett. Ezzel párhuzamosan nyolc hivatali dolgozó ellen is fegyelmi eljárás indult, amelynek végén Pécsi Katalint hivatalvesztéssel, öt alkalmazottat pedig fegyelmivel sújtottak, kettőt felmentettek, mert nem találtak vétkesnek.

A 44 éves, egykori önkormányzati dolgozót hivatali visszaélés és csalás miatt marasztalták el. A két másik nőt bűnsegédlet miatt ítélte el a bíróság: egyikük két év, a másik nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A vádlottaknak meg kell téríteniük az okozott kárt is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik