Közélet

Halál a Hajógyárin – hatfős nyomozócsoport állt rá az ügyekre

rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)
rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)

A külön erre a célra létrehozott nyomozócsoport három halálesetet és egy eltűnést vizsgál.

A fenti esetek aktáit akkor porolták le, amikor kibukott a rendőrségi főtiszteket is érintő vesztegetési botrány. A mellékszálként indított eljárásokban azt vizsgálják, miért és hogyan tűnt el tavaly december 3-án a szigetről egy 21 éves férfi, akinek a holttestét másnap a Dunában találták meg. A másik ügy hat évre nyúlik vissza: 2006 februárjában Strehó Gergőnek veszett nyoma, akit előző este szintén a Hajógyári-szigeten láttak utoljára. A fiatal azóta nem adott életjelet magáról.

 

Garamvögyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI érdeklődésére elmondta:korábban közigazgatási eljárás folyt ezekben az ügyekben, most emberölés miatt nyomoznak. Gyanúsított egyelőre nincs.

A másik két, halállal végződött ügyben feltehetően nem indul nyomozás. A 2010. augusztusi eset adatai alapján az látszik, hogy egy fiatalember a Sziget rendezvényére szeretett volna bejutni, de kiesett a csónakból, és meghalt. A másik eset ugyanabban az évben történt. Az áldozat holttestét a Dunában, a Bem rakpartnál találták meg. Úgy tűnik, egyik esetben sem történt bűncselekmény.

A Hajógyárin egyébként a napokban razziáztak is az egyenruhások. Ott és a belváros egyes szórakozóhelyein összesen 218 embert ellenőriztek, néhányukat elő is állították. Két szórakozóhelyre lakat került.

Mint ismert, június elején bombaként robbant a hír: főrendőrökre csapott le a Terrorelhárítási Központ. A gyanúsítottak száma azóta szép lassan gyarapszik, és ezzel párhuzamosan egyre többet merül fel a Hajógyári-sziget neve.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik