Közélet

Élő pajzsként használta kisfiát az őrjöngő férfi

rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)
rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)

Az ittas, dühöngő apát a terrorelhárítók tették ártalmatlanná.

Éjszaka érkezett bejelentés arról, hogy egy nagycsere-tanyai férfi bántalmazza négy hónapos terhes feleségét, mindezt erősen ittas állapotban. Miután megverte párját, az agresszív családfő kizárta „kedvesét” a házból, ő pedig bezárkózott egyéves kisfiúkkal.

 

A helyszínre rendőrök érkeztek, hogy megfékezzék a tomboló férfit, de nem jártak sikerrel, esze ágában sem volt engedelmeskedni. Sőt, a bejárati ajtóban megtámadta az egyenruhásokat, egy húsz centiméter pengehosszúságú késsel hadonászott. Mindeközben azt üvöltötte, hogy megöli őket, ha közelebb mennek. Ezután újra magára zárta az ajtót. Hogy a rendőrök ne tudják elkapni, karjába vette a tetőtérben alvó egyéves gyermekét és megállt vele az ablakban.

A férfit pszichológus próbálta jobb belátásra téríteni, ezalatt az egyenruhások körbevették az épületet, és értesítették a Terrorelhárító Központot is. A TEK műveleti egysége átvette a helyszínen az események irányítását. Elsődleges céljuk az volt, hogy a gyermeket épségben kihozzák. Szerencsére minden úgy történt, ahogy eltervezték. A kicsit az akció parancsnoka adta vissza édesanyjának. Az erről készült rendőrségi felvétel megtekinthető itt.

A 39 éves férfit előállították, ellene magánlaksértés és súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás. Tettéért akár három év börtönt is kaphat. Kiderült, korábban is követett el hasonló bűncselekményt. Az apuka jelenleg rács mögött, őrizetben van.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik