Közélet

Marihuána-“hegyek” és védett teknősök Nagymaroson

Marihuána (függőség, marihuána, )
Marihuána (függőség, marihuána, )

A rendőrök zsákmánya csaknem nyolcszáz tő marihuána, némi pszichotróp anyag és több mint negyven nemzetközileg védett teknős. Az állatok a fővárosi állatkertbe, gazdájuk őrizetbe került.

A nyomozók szerda reggel jelentek meg egy Nagymaros határában lévő háznál, miután információt kaptak arról, hogy ott bizony egy 45 éves férfi kábítószer terjesztésére adta a fejét. A rendőrök átvizsgálták az épületet, nem hiába, összesen csaknem nyolcszáz kisebb-nagyobb cannabistövet találtak. A növényeket jelenleg szakértők vizsgálják. Ezenkívül pszichotróp anyagot és a kábítószer termesztéséhez használt eszközöket is lefoglaltak.

Fotó: PMRFK

Munka közben a nyomozóknak feltűnt, hogy a férfi az udvaron több épített terráriumot is tart. Ezek adtak otthont több mint negyven, nemzetközileg is védett teknősnek. A tulajdonos nem az előírásoknak megfelelő körülmények között tartotta az állatokat, és az eredetüket sem tudta igazolni. A páncélosokat a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szállították. A férfi – bár kifejezetten együttműködő volt a rendőrökkel – az őrizetesek között kötött ki. Ellene kábítószerrel való visszaélés és természetkárosítás miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik