Közélet

Tragédia a Tiszai Vegyi Kombinátban – két halott

TVK (tiszai vegyi kombinát, )
TVK (tiszai vegyi kombinát, )

A munkások egy 200 köbméteres tartály felújításán dolgoztak egy fóliasátor alatt. Minden bizonnyal mérgező anyagot szívtak be.

Kapcsolódó cikkek

A vállalat rövid közleménye szerint az egyik üzemben végzett karbantartási munkák közben ketten meghaltak, egy harmadik társukat sikerült megmenteni. Mint írja: az egészségügyi szolgáltató szakemberei megpróbálták az eszméletüket vesztett dolgozókat újraéleszteni, de két munkáson már nem tudtak segíteni. Egy harmadik – a TVK dolgozója is megsérült, őt kórházba vitték, úgy tudni, nincs életveszélyben. A cég a munkabaleset körülményeiről nem közölt részleteket.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság azt mondta, a külső vállalkozás munkatársai egy tartályt újítottak fel, melyet fóliával vettek körbe. A baleset körülményeit még vizsgálják, a megyei főkapitányság “forrónyomos csoportja” a helyszínen van.

A szóvivő szerint elképzelhető, hogy a tartály festése közben a fólia alatt gázok keletkeztek és mérgezést okoztak. Hangsúlyozta, hogy mindezek csak az első információk, hiszen a tanúk keresése és az adatgyűjtés jelenleg is tart. Dobi Tamás megerősítette, hogy a balesetben két férfi vesztette életét, a többiek könnyebb sérülést szenvedtek. Utóbbiak egyike az elhunytak kollégája, a másik pedig a vegyipari cég munkatársa, ő a mentés közben sérült meg.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Hír24-et arról tájékoztatta, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi mobil laborja és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a helyszínre. A környezeti mérések alapján megállapították, hogy az üzem környezetében tartózkodókat és a lakosságot semmilyen veszély nem fenyegeti.

A katasztrófavédelem soron kívüli iparbiztonsági vizsgálatot rendelt el a baleset körülményeinek tisztázásával kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik