Közélet

Szikla zuhant a fiatal nőre – emberölés miatt nyomoznak

hegymászó (hegymászó)
hegymászó (hegymászó)

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomozást indított a rendőrség annak a fiatal nőnek az ügyében, akit szilamászás közben fejbe talált egy kő a gerecsei kőfejtőben. A huszonöt éves nőt mentőhelikopter szállította kórházba, s bár az orvosok mindent elkövettek a megmentéséért, vasárnap meghalt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt folyik büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen, miután életét vesztette az a huszonöt esztendős lány, akit június 9-én, szombaton fejbe talált egy szikladarab – mondta a Magyar Hírlapnak Léber Gabriella hadnagy, a főkapitányság szóvivője.

Mint arról a Hír24 beszámolt, a fiatal nőt életveszélyes sérüléssel szállította kórházba a mentőhelikopter. Éle­téért sokáig küzdöttek az orvosok, ám nem tudták megmenteni, vasárnap délelőtt belehalt sérüléseibe. A nő több társával a Gerecse-hegységben, a Pusztamarót felett négy kilométerre elterülő kis-gerecsei kőfejtőnél mászott, amikor tizenöt méter magasságból egy kisebb tégla nagyságú szikladarab a fejére zuhant.

A tragédiának számos szemtanúja volt – tőlük tudható, hogy az eseménnyel egy időben egy iskolásokból álló, népes kirándulócsapat tartózkodott a felső, kilátóként szolgáló sziklaszirten. A súlyos fejsérülést szenvedett lány egyik ismerőse a baleset után rögtön felszaladt hozzájuk, s a fiatalokkal lévő tanárnőtől elkérte a telefonszámát, mivel azok egyéb elfoglaltságukra hivatkozva nem akarták megvárni sem a mentőket, sem a rendőröket.

A Magyar Hírlap Léber Gabriellától megtudta, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya büntetőeljárás keretében szakértők bevonásával vizsgálja, honnan és minek a hatására zuhanhatott le a szikladarab. A helyszínelő rendőrök egyébként utóbb meglelték azt a mélyedést, ahonnét a lányra dobott követ feltehetően kiemelték.

Fontos részlet, hogy az a bányaöböl, ahol a tragédia történt, a gyermekkorú és kezdő sziklamászóknak szolgál gyakorlóhelyül, így ott a falakat és a kőpárkányokat minden évben többször gondosan letakarítják. Ugyancsak érdemes leszögezni: a kilátóponton tartózkodó csapat – soraiban számos gyerekkel – tagjainak látniuk kellett, hogy alattuk emberek tartózkodnak, ugyanis ők nem egy kupacban, hanem szétszóródva álltak a kőfejtő tövében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik