Közélet

Dízájnerdrogokból szedte meg magát a család

drog(960x640).jpg (drog, küldemény)
drog(960x640).jpg (drog, küldemény)

Megrendelték, a fiatalokat csábító szerek pedig sorra érkeztek, hol Kínából, hol Indiából. A csapat alig egy hónap alatt 22 milliót kaszált.

 

 


A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei szlovák kollégáikkal közösen múlt héten csaptak le a 33 éves férfira, 55 éves párjára és annak két huszonéves fiára. A család a dexchem.net néven futó weboldalon keresztül árulta a pszichoaktív portékát. Ezen kívül kábítószert is csempésztek az országba.

A megrendelt árut Szlovákiában csomagolták, és EPIC TRADE Ltd. feladóként, egy csomagküldő szolgálaton keresztül juttatták el a vásárlókhoz, akik miután megkapták a hőn áhított szert, utánvétellel fizettek. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a gyanúsítottak hetente 150-180 kis csomagot készítettek össze, mindezt Szlovákiában. Alig egy hónap alatt 22 millió forintot vágtak zsebre.

A rendőrök házkutatást tartottak egy XII. kerületi lakásban, ahol rengeteg még kézbesítetlen küldeményt találtak. Kiderült, az említett internetes holnap üzemeltetése mögött – amely egyébként hatalmas forgalmat bonyolított – a család áll. Ezt bizonyítja, hogy a házkutatáskor az oldal működtetéséhez szükséges technikai háttér egy része is előkerült.

A “figyelmes” eladók röviden leírták, milyen hatásra számíthatnak a vásárlóik

Az akció részeként a szlovák rendőrök Komáromban ellenőrizték azt a telephelyet, ahol a dizájnerdrogokat csomagolták és szortírozták. A nyomozók itt is számos bizonyítékra bukkantak, csomagolóanyagokat, feljegyzéseket és csaknem négy kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A jól menő vállakozásnak azonban most vége, a 33 éves „családfőt” a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A többiek szabadlábon védekezhetnek. Bár a honlap még most is úgy tűnik, hogy üzemel, az ORFK biztosított, nincs, aki teljesítse a rendeléseket.

A rendőrség emlékeztetett: hazánk drogpiacán 2005 után több mint száz új anyag jelent meg, amelyekkel szemben eddig a hatóságok tehetetlenek voltak. Nagy változást jelentett az április 3-án hatályba lépett jogszabályváltozás, vagyis az úgynevezett C lista, ami lehetővé tette az új típusú szerekkel kapcsolatos hatékony rendőri fellépést. Sajnos azonban sokan vannak, akik – kihasználva a szabályozatlan területeket Európában – megpróbálnak hozzájutni ezekhez a szerekhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik