Közélet

Gombostűkkel és fagyállóval irtanák a kutyákat

gombostűscsali (gombostű, csali, sertés, sertésnyelv, )
gombostűscsali (gombostű, csali, sertés, sertésnyelv, )

A Kissvábhegyen gombostűkkel tűzdelt sertésnyelvvel, Kőbányán fagyállóval átitatott száraztáppal próbálják eltenni láb alól a szabadon sétáltatott ebeket.

A történtekről először az ittlakunk.hu számolt be. Ezt követően a Hír24 megkereste Czibula Barbarát, aki az eset kapcsán elmondta: a tűkkel teleszurkált húsdarabokra pár nappal ezelőtt, ismerőseinek kutyái találtak rá séta közben a Kissvábhegy északi lejtőjén. A kutyáktól szerencsére sikerült időben elvenni a gyilkos csalikat, azok ugyanis túl nagyok voltak ahhoz, hogy egyben le lehessen nyelni. Az állatok tulajdonosai lefotózták a húsdarabokat, és a rendőrségen is bejelentették a történteket.

Czibula Barbara úgy tudja, a Vérmezőn évek óta újra és újra mérget helyeznek ki egyesek, Kőbányán pedig fagyállóval átitatott száraztáppal próbálják megölni az ebeket. Az orvosok találtak már pengét és tűbe fűzött cérnát is kutyák gyomrában. A Facebook segítségével folyamatosan értesítik a kutyatartókat a hasonló esetekről, nehogy áldozatul essen valamelyik kedvenc – tette hozzá.

Nem csak Budapesten vannak kutyagyűlölők. Mint arról a Hír24 beszámolt, tavaly ősszel és télen Győrben is előfordultak hasonló esetek. Szeptemberben egy hét alatt hét kutya és két macska járt így Szabadhegyen a hármas tó környékén.

Tavaly télen Pécsett is történtek hasonló esetek a Kertvárosban. Kutyasétáltatók akkor azt mondták, egy hónap alatt több kutya is elpusztult mérgezett szalámitól. Kecskeméten több esetben nyomozást is elrendeltek, miután Petőfivárosban fél éven át mérgezett falatokkal pusztították a kutyákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik