Közélet

Bilincsbe verték az aluljáró rémeit

aluljáró (aluljáró, rablók, )
aluljáró (aluljáró, rablók, )

Öten rontottak rá egyre, persze ahogy kell, hátulról, a gerincét célozva. Amikor értük jöttek a rendőrök, már nem voltak ilyen bátrak, egyiküket egyenesen az ágyneműtartóból húzták elő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön tette közzé felhívását, miszerint öt fiatalt keresnek, akik május végén Budapesten, a Ferenciek terén kiraboltak egy fiatalt. A „szimpatikus” társaságról, sőt, magáról a támadásról a térfigyelő kamerák felvételt készítettek. A banda csordában, hátulról támadt, volt gerincrúgás, püfölés, zsákmányszerzés majd futás. Aztán lett kocsonyaként ágyneműtartóban remegés is, de erről kicsit később.

Szombat, kora reggel, 5 óra 50 perc. A fiú gyanútlanul sétált az üres aluljáróban, amikor a tizenévesek rárontottak. Ahogy az a felvételen is látszik, a zenelejátszóját nyomogatta, erre fájt a foguk. Követték, majd egyikük nekifutott és lendületből, nagy erővel hátba rúgta. Nem sikerült földre küldenie a fiatalt, így átadta a terepet társának. Még szinte földet sem ért a lába, amikor cimborája határozott léptekkel elindult. Végül ütött, nem is egyet. A többiek álltak, néztek, majd amikor már a kezükben volt vágyuk tárgya, elmenekültek abba az irányba, ahonnan jöttek. A helybenhagyott fiú a másik oldalon szaladt fel a lépcsőn. A rablásról készült kamerafelvétel megtekinthető itt.


A fiú nem vette észre agresszív követőit
Fotó: BRFK

A díszpintyek arca – szerencsétlenségükre – a felvételen jól kivehető. Szép számmal érkeztek is a bejelentések a rendőrségre, négy támadóra még az éjjel bilincs került. A Hír24 úgy tudja, a fiatalokra a belvárosban csaptak le. Információink szerint akkor már nem voltak olyan „határozottak”. Mi több, egy bátor legényt egyenesen az ágyneműtartóból szedtek ki. Ezt igazolja a rendőrség felvétele is. A videón az egyik egyenruhás ugyanis felnyitotta az ágyat, ekkor tűnik fel a gyanús kupac. És ha már a fiúk ilyen kameraérzékenyek, a rajtaütésről készült felvétel is megtekinthető a rendőrség oldalán.

Úgy tudjuk, a párnák közt megbújó titán egyébként a csapat harcosabb felét erősítette azon a hősies hajnalon. A csapat ötödik láncszemét az alábbi kép alapján keresik.

Úgy értesültünk, a fiatalok többsége nem első ízben tapasztalta meg, milyen, amikor egyenruhások intézkednek velük szemben. A banda egyes tagjai már többször voltak büntetve.

Nap mint nap hallani ilyen esetekről, nem is kell hosszasan átnyálazunk a rendőrségi anyagokat, hogy valami hasonlóan „bájosra” bukkanjunk. Sőt, maradjunk csak a pénteknél.

Délelőtt például a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság adott ki egy közleményt, amelyben arról írtak, hogy elkaptak két ózdi fiatalt, akik városszerte több idős nőt kiraboltak már. A módszer minden esetben ugyanaz, kiszemeltjük mögé osontak, és egyszerűen kitépték a fülbevalót a füléből.

Egyik áldozatukra épp aznap csaptak le, amikor hasonlóan „becsületes”, szakmabeli kortársaik a fővárosban kirabolták a fent említett fiút. Az akkor még két ismeretlen tettes egyike fényes nappal, a Bolyki főút előtti útszakaszon hátulról megütött egy arra sétáló idős nőt, és kitépte a fülében lévő aranykarikát. A néni könnyű sérüléseket szenvedett. Előző nap sem tétlenkedtek, hasonló akcióra készültek, és – bár akkor nem jártak sikerrel – idős áldozatukat megsebesítették. A rendőrség most további sértettek jelentkezését várja.

A következő helyszín ismét Budapest, egy újabb bátor jelentkező, egy újabb sikertelen láthatatlanná válási kísérlet. A közlemény ugyancsak pénteki. A rabló ez esetben nem bántott senkit, egy benzinkutat próbált megszabadítani bevételétől. Úgy tett mintha fegyvere lett volna nála, kért, kapott is, majd menekült. A rendőrök egy házban csaptak le rá, a férfi a padláson próbált belekapaszkodni abba a bizonyos utolsó szalmaszálba: felment a padlásra, magára terített egy pokrócot és lélegzetvisszafojtva várt, hátha nem találnak rá. Reményei hamar szertefoszlottak. A rabló, ha a bíróság úgy dönt, hamarosan az előzetesben lévők táborát erősítheti.

Ez a sors várhat a most elfogott csapatra is. A fiúk jelenleg őrizetben vannak, és a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik