Közélet

Összevert cigányfiú – Vizoviczki neve újra felmerült

A brutális támadás a Home diszkó előtt történt. Úgy tudni, a hely üzemeltetője az a Vizoviczki László, akit néhány nappal ezelőtt helyzetek előzetes letartóztatásba a rendőrmaffia-ügyben.

A férfit május 27-én, a debreceni Home diszkó előtt verték agyba-főbe a kidobók. A bejáratnál előbb cigány származása miatt visszafordították, majd egy csendesebb helyre lökdösték és megverték: az orrcsontja tört el több helyen, és a szeme is megsérült. Végül behúzták a kukák közé és otthagyták. A rendészek ugyan próbáltak sorfalat vonni az „események” köré, szemtanú így is akadt. Végül négy rendőr érkezett a diszkó elé, ők hívták ki a mentőket is.

A haon.hu megkereste a Home üzletvezetőjét, Oláh Sándort is, aki minden kérdést elhárítva közölte: nincs mondanivalója az ügyről. A lap azt írja, a Bajcsy-Zsilinszky utcai szórakozóhely üzemeltetője – a szomszédos Cool és White Angel diszkókkal együtt – a milliárdos V. László, akit vasárnap a rendőrmaffia-ügyben előzetes letartóztatásba helyeztek Budapesten.

A haon.hu arról is beszámol, hogy a Home diszkót kerülik a romák, mert sokan közülük úgy tudják, hogy a köreik nem kívánatosak a vendéglátóhelyen. Arról, hogy cigányok ne nagyon próbálkozzanak a belépéssel, éveken át egy hírhedt, alvilági kapcsolatokkal is bíró roma vállalkozó gondoskodott. Ez a férfi és öt embere egy ideig ingyen mehetett be az említett diszkókba, ám aztán valamiért megromlott a viszonya Vizoviczkivel. A lap szerint nem kizárt, hogy a megvert roma férfiről a Home fővárosi rendészei azt gondolták, hogy a tetétleni főnök embere, ezért verték meg.

A haon.hu úgy tudja, hogy mivel a bűncselekmény kapcsán még napokkal később sem történt előrelépés, a megtámadott férfi és családja egy debreceni cigány kisebbségi vezetőhöz fordult segítségért. Állítólag ő kérdezett rá a dologra a megyei főkapitányságon, ezután felgyorsultak az események. Az első tanúmeghallgatások és szembesítések után azonban a nyomozást átvette a Nemzeti Nyomozó Iroda, de gyanúsított egyelőre még nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik