Közélet

Csoda! Túlélte a rutinműtétet

A 35 éves édesanya hasában felejtettek egy törlőkendőt.

Az asszony február végén plasztikai műtétre ment a székesfehérvári kórházba, mert egy év alatt 50 kilót fogyott, hasán a bőr megereszkedett. A műtét után hasából több liter genny folyt, nagy fájdalmai voltak, a következő két hónapban egyre rosszabb lett az állapota. Amikor egyik pillanatról a másikra kifordult helyéről a köldöke a férje mentőt hívott, kórházba vitték. Ott azt mondták, minden rendben van, ő utasította az orvost, hogy nyissa fel, és nézze meg mi a baj. Az asszony az újabb műtét után arra ébredt, hogy plasztikai sebésze az ágya szélén ül – írja a Blikk.

A doktor elmondta, hogy a februári műtétnél egy törlőkendőt hagytak feltárt sebében, és csak erős szervezetének köszönheti, hogy túlélte. A zárójelentésbe is ezt írta, a mulasztást pedig azzal magyarázta, hogy a műtét után asszisztensei nem leltározták a felhasznált eszközöket, ahogy az az előírásban áll. Az asszony az újabb műtét dacára nem tud emelni, hasát éktelen nagy vágás csúfítja, csomók alakultak ki benne.

A nő kártérítést követel. Ügyvédje szerint ez az ügy büntetőjogi kategória. Aki a mulasztást elkövette, nem csak szakmailag hibázott. A nő csodával határos módon maradt életben, ha a keringése felmondja a szolgálatot, belehal – mondta a lapnak  Lichy József. Ezt megerősítette dr. Kóczán István belgyógyász-szakorvos, aki szerencsének nevezte, hogy az asszony ragaszkodott hozzá, hogy megtudja tünetei okát. A Blikk kereste a kórházigazgatót is, de egyelőre nem sikerült utolérnie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik