Közélet

Milliókat szakított az Elmű csaló ügyintézője

A rendőrök összesen négy embert vettek őrizetbe.

Szájról szájra terjedt a hír, hogy az Elmű egyik hölgyalkalmazottja ellenszolgáltatás fejében el tudja intézni a mérőóra visszaállítását. Volt is sok ügyfele, például panziók, pékségek, éttermek, illetve olyan nagyobb családi házak tulajdonosai, akik az áramszolgáltatás éves díjaként milliós összegeket voltak kénytelenek kifizetni. A csalóknak „hála” azonban a valós összeg fele szerepelt csak a számlán. Persze a szolgáltatást meg kellett fizetni, a banda a már felezett összeg ötven százalékát kérte el. Vagyis, ha az eredeti díj kétmillió forint, akkor a csapat úgy intézte, hogy csak egymilliót kelljen befizetni, ők pedig ezért leszakítottak a tulajdonosról további ötszázezer forintot.

Az 51 éves nő egyébként már 1993 óta dolgozott az Elműnél, üzelmeit évek óta, szervezetten folytatta. Három társa volt, mindannyian szerelők, ők állították vissza a mérőórákat. Egyikük sem az Elmű alkalmazottja  – hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján. A Hír24 úgy tudja, egyikük egy gyesen lévő tűzoltó.

Fülöp Valter elmondta, kedd óta hét helyszínen jártak a rendőrök, a kár 14 és fél millió forint. Hozzátette: valószínűleg ötven felett van azoknak a helyszíneknek a száma, ahol megkárosították az Elműt, így valószínűleg a „végösszeg” százmilliós nagyságrendű lesz.

A rendőrök a gyanúsítottaknál házkutatást is tartottak, az egyenruhások mérőórákat, plombákat foglaltak le, sőt, az ügyintéző táskájából másfél millió forint került elő. Ahogy Fülöp Valter fogalmazott, ez volt a nő zsebpénze.

A gyanúsítottak ellen bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt indult eljárás.  Mindanniyan őrizetben vannak és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik