Közélet

Húsz év fegyház az anyósgyilkosnak

A döntés jogerős.

Kovács Tamás tanácsa a vádlottat előre kitervelten, aljas indokból és célból elkövetett emberölésben, folytatólagosan elkövetett testi sértésben és zaklatásban, valamint kifosztásban, lopásban, magánlaksértésben és rongálásban mondta ki bűnösnek. A Győri Ítélőtábla döntése jogerős.

Ezzel az ítélőtábla ugyanolyan tartamú büntetést szabott ki, mint az első fokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság, beemelte azonban az emberölés minősítésébe az aljas indokból és célból elkövetést. A bírói indokolás szerint ennek az az oka, hogy a férfi tettét a bosszúállás motiválta.

A vád szerint a férfi – aki korábban nem volt hajlandó elköltözni élettársának házából – annak ellenére zaklatta továbbra is az asszonyt, hogy közben új kapcsolatba lépett. Azzal fenyegette, hogy vele együtt magát is megöli, de előfordult, hogy kertjükbe bemászva a melléképületek világítását felkapcsolva vagy a garázsajtót a korábban ellopott távkapcsolóval fel-le hintáztatva zavarta a nőt, sőt egyszer felgyújtotta a könyvelőirodáját is.

Ezután 2009 februárjának egy reggelén megvárta, amíg a háziak távoznak otthonról, és az udvaron elrejtőzve várta élettársa anyját. Azért akart véezni vele, mert mert azt gondolta, miatta miatt romlott meg a kapcsolat közte és párja között.Az idős nő kilépését, a férfi ekkor rontott rá egy konyhakéssel. Az asszony a nyakán ejtett szúrástól három-négy perc alatt elvérzett. Támadója bement a házba, kulcsokat és ékszereket vitt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik