Közélet

Harci kutya rontott a szórólap-kihordóra Győr-Moson-Sopronban

Egy nyitva hagyott kapun futott az utcára a staffordshire terrier, harminc méteren keresztül vonszolta karjánál fogva áldozatát.

A 24 éves nőt szerdán reggel támadta meg a harci kutya Felpécen. A szórólap-kézbesítőt mentőhelikopter vitte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, ahol kiderült, nincs életveszélyben. A jobb alkarján szakított, roncsolt sérüléseket szenvedett, hamarosan megműtik.

Egyelőre semmi nem utal arra, hogy a történtek miatt maradandó egészségkárosodással kellene számolnia – mondta az intézmény orvos igazgatója, Oláh Attila.

Egy nyitva hagyott kapun futott az utcára a staffordshire terrier. Harminc méteren keresztül vonszolta karjánál fogva áldozatát. A nőt végül a sikoltozásra kifutó, az ebre szerszámokkal támadó szomszédok szabadították ki – közölte a megyei főkapitányság szóvivője.

Kocsis Tünde alezredes hozzátette: eljárást indítanak a kutya gazdája ellen. A tisztiorvos és a gyepmester helyszíni vizsgálata most is tart, a többi között ettől is függ, pontosan mivel gyanúsítják meg őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik