Közélet

Milliókat érő kábítószerrel tömték meg a fagyasztóládát

kábítószerfogás (drog, kábítószer, )
kábítószerfogás (drog, kábítószer, )

A több mint egykilós drogfogás rekordnak számít Borsodban. A díler és a futár rács mögé került.

A rendőrök alaposan megtervezték az ózdi akciót. Akkor ütöttek rajta a pároson, amikor megtörtént az átadás-átvétel. A drog házkutatás közben került elő, a fagyasztóládában rejtették el a több mint egy kilogrammnyi fehér port.

Emellett 30 darab extasy tablettát és más típusú bódító szereket, egymillió forint készpénzt és drog terjesztéséhez szükséges kiegészítő eszközöket, például digitális mérleget is lefoglaltak. Az akcióban részt vettek a Terrorelhárítási Központ emberei is, mivel lehetett rá számítani, hogy a gyanúsítottak fegyvert hordanak maguknál.

A kábítószer pontos mennyiségét és hatóanyag-tartalmát rendőrségi szakértő állapítja meg.  Az akció különlegességei közé tartozik, hogy a lefoglalt fehér por Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rekordmennyiségűnek számít. Értéke elérheti a hárommillió forintot.

Az egyenruhások a 35 éves dílert és a 24 éves futárt őrizetbe vették. Előbbi gyanúsított már hét alkalommal volt büntetve lopásért, fajtalanságért, önbíráskodásért és testi sértés miatt. Fiatal társa azonban mostanáig nem került összetűzésbe a törvénnyel. Mindketten előzetesbe kerülhetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik