Közélet

Tovább gyűrűzik a terézvárosi ingatlanpanama

bilincs (előzetes letartóztatás, )
bilincs (előzetes letartóztatás, )

A fővárosi nyomozók a napokban volt önkormányzati tisztségviselőket és képviselőket hallgattak ki.

A gazdaságvédelmi nyomozók az elmúlt napokban összesen tizenhárom embert hallgattak ki gyanúsítottként a VI. kerületi, terézvárosi, önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok eladása kapcsán – tájékoztatta a Hír24-et szombaton a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az elvégzett adatgyűjtés, valamint az igazságügyi ingatlanforgalmi szakértői szakvélemények szerint a volt önkormányzati tisztségviselők és képviselők ténykedésükkel összesen 2,3 milliárd forint kárt okoztak. A rendőrség az ügyben többrendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt folytatja a nyomozást.

Mint ismert, a terézvárosi ingatlanpanamaként elhíresült ügy már bírósági szakaszban van. A vádlottak között van Verók István, korábbi polgármester, Fürst György, az önkormányzat akkori vagyonügyekért felelős alpolgármestere, a VI. kerületi önkormányzat más tagjai, illetve jegyzője. A vád szerint 2004-ben vagyonkezelői kötelezettségüket, és a rendeltetésszerű gazdálkodás szabályait megszegve úgy adták el egy cégnek az Andrássy út 47-es számú épületet, hogy legalább 127 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az önkormányzatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik