Közélet

Kattant a bilincs a bankvezér kezén

rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)
rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)

Az idős férfi ellen tíz elfogatóparancs volt érvényben.

A Pest megyei és a fővárosi rendőrök közösen csaptak le a körözöttre pénteken kora délután Budapesten, egy pizzéria előtt. A 60 éves férfi – hogy ne ismerjék fel – jelentősen megváltoztatta külsejét: haját a szokásosnál jóval hosszabbra növesztette és szakállt viselt. Az MTI úgy tudja, hogy O. Nagy Imréről van szó, akit az Ybl Bank csődje miatt ítélt el a bíróság 1992-ben. A Hír24 értesülései szerint az egykori bankvezér igazi kalandorként élt és több felesége is volt.

A férfi már több éve sikeresen bujkált a hatóságok elől. Elfogásakor más nevére kiállított személyi igazolvánnyal próbálta meg magát igazolni. A férfi először 1992-ben ítélte el a bíróság három és fél évre, mert banki tevékenységekre vonatkozó előírások semmibevételével több, mint kétmilliárd forint hitelt helyezett ki különböző vállalkozásoknak, melyek azt nem tudták és nem is akarták visszafizetni. Az érintett pénzintézet így végül csődbe ment. A körözöttet börtönbüntetéséből akkoriban kórházi kezelésre engedték, ahonnan megszökött. Csak három évvel később, külföldön kapták el.

Szabadulása után ismét gazdasági bűncselekményeket követett el, ezért a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2007-ben elfogták Budapesten. A férfi rosszullétre hivatkozva azt kérte a rendőröktől, hogy engedjék ki a szabad levegőre. Amikor ez megtörtént, hirtelen az autójába ült és elhajtott. Menekülés közben két rendőrautót is megrongált és elsodorta az őt feltartóztatni próbáló egyenruhást is. Ezt az akciót nem úszta meg, elkapták, amikor még egy autót összetört. Mindezért hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárás indult ellene.

Szabadlábra kerülése után a hatóságok elől ismét elrejtőzött, ellene több elfogatóparancsot is kibocsátottak, végül pénteken megint kattant a kezén a bilincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik