Közélet

Autósüldözés a fővárosban – keményen ellenállt a menekülő

A sofőrt azért kezdték üldözni a rendőrök, mert áthajtott a tiloson. Később kiderült, hogy négy éve körözik, mert nem vunult be a börtönbe.

A Hír24 információi szerint a sofőr egy szürke Seattal hajtott át az egyik piros lámpán az I. kerületben. A rendőrök kiszúrták a szabálytalankodót és utána eredtek. A sofőr nem állt meg, egészen a III. kerületi Hatvany Lajos utcáig menekült, ahol végül autójának egyik gumija megadta magát. Az elsődleges információk szerint a férfi ezután sem adta meg magát, menekülni próbált és dulakodásba keveredett a rendőrökkel, akik könnyebb sérüléseket szereztek, legalábbis ruházatukon nyomot hagyott az akció.

Úgy tudni, az elfogott sofőrt a mentők korházba szállították, az egyelőre nem derült ki, hogy a menekülés vagy az elfogás közben sérült-e meg. A férfi nem csak a tiloson hajtott át, de képes volt a járdákon és kerékpárutakon is száguldozni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán este kiadott közleménye szerint az autóst az I. kerületi Attila úton kezdték követni. A Seat Cordoba vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta és továbbhajtott. A járőrök utána mentek és több kilométeren keresztül követték. Menekülés közben több közlekedési szabályt is durván megsértett, végül a Hatvany Lajos utcában megállt. Kiszállt az autóból és futva próbált tovább menekülni. A járőrök utána szaladtak, mielőtt azonban utolérték volna, hirtelen hátrafordult és a rendőrökre támadt.

Az I. kerületi járőrök időközben erősítést kértek óbudai kollégáktól, együtt fékezték meg a 33 éves férfit. Az elfogás közben két rendőr, valamint a menekülő férfi is megsérült. A rendőrök sérülését a mentők a helyszínen ellátták, az elfogott férfit további vizsgálatokra kórházba vitték.

Kiderült, hogy K. György évek óta szerepel a körözési nyilvántartásban: 2008-ban kellett volna börtönbe vonulnia, hogy az orgazdaság miatt kiszabott több éves büntetését letöltse. A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak és több 0más bűncselekmény miatt is eljárást indítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik