Közélet

Horogkereszttel jelöltek meg házakat Nagykanizsán

horogkereszt(i) (horogkerszt, nagykanizsa)
horogkereszt(i) (horogkerszt, nagykanizsa)

Égni fogtok - ezt üzenik a vandálok a helyi cigányoknak. Az ügyben nyomozás indult.

Egy boltot látványosan összefirkáltak és több házat is megjelöltek – a jelek szerint neonáci, rasszista – vandálok Nagykanizsán. A helyiek a következő üzenettel szembesültek kedd reggel egy bolt falán: “megdögletek cigányok”, illetve “x-el jelöltek égni fogtok” (sic!). Az MTI által közreadott képeken látszik, hogy valóban megjelöltek több házat X-szel, illetve horogkereszttel.


Fotók: Varga György / MTI

A képek tanúsága szerint a firkálóknak akadtak gondjaik a náci jelkép geometriájával, akárcsak a helyesírással: bár a boltra már sikerült többé-kevésbé helyesen felfesteni a szvasztikát, azt “Hittler” aláírással látták el.

A Hír24 kereste a rendőrséget az ügyben. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint  kedd reggel érkezett bejelentés hozzájuk a történtekről. Kiderült, számos épületet összefirkáltak, a nagykanizsai Csengery utca egyik üzletének falára festékszóró spray-vel önkényuralmi jelképet valamint fenyegetőző szöveget, míg 12 lakóházra és egy kisteherautóra „X” jelet festettek fel. A rendőrség az ügyben önkényuralmi jelkép használata miatt indított eljárást. Gyanúsított egyelőre nincs, így ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik