Közélet

Nem sikerült kiúsznia, Gonçalo halott

erzsébet híd (erzsébet híd)
erzsébet híd (erzsébet híd)

Családja hiába bízott abban, hogy élve kerül elő a portugál cserediák.

Rokonai mindvégig abban reménykedtek, hogy valahol kimászott a Dunából, most azonban megtalálták holttestét, amelyet a rendőrség a ruházat alapján azonosított – írja a Blikk és a Magyar Hírlap. A fiatalember egy budai buliból tartott hazafelé Pestre május 11-én, amikor egyik barátjával az Erzsébet hídról a Dunába ugrott.

Mindketten ki akartak úszni, de csak egyiküknek sikerült. Családja mégis bizakodott, mert Gonçalo Ferraz kiváló úszó volt. Kereste a családja, a szoba- és diáktársai. Teleplakátolták a várost, több közösségi portálra is kitették a fényképét. Pár hívást is kaptak, amelyekben azt állították, látták, de mindegyikről kiderült, tévedés – mondta a testvérét gyászoló báty, Miguel Ferraz a Blikknek

A Duna soroksári szakaszán, a Kvassay-zsilipnél találták meg a holttestet. A Magyar Hírlap szerint a helyszíni halottszemle és orvosi vélemény az idegenkezűséget egyértelműen kizárta, ezért a rendőrség közigazgatási eljárást indított, szakértőt rendelt ki a kétséget kizáró azonosítás érdekében.

A fiatalember tavaly szeptember óta tanult Magyarországon. Tanárai szerint eszes, tehetséges diák volt. A Budapesti Műszaki Egyetem gazdálkodás és menedzsment szakán tanult, még két hónapot töltött volna a magyar fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik