Közélet

Aknát raktak a polgármester kocsija elé

Egyházasharaszti első embere lefékezett a veszély előtt, fenyegetőjét őrizetbe vették, majd elengedték.

Vida Dezső egyházasharaszti polgármestere közlése szerint hétfőn, mikor hazaindult, egy férfi egy tárgyat helyezett el kocsija elé az úton – írja a bama.hu

A polgármester autóját munkások állították meg azzal, hogy akna van az úton, ezután Vida hívta a rendőröket, miközben a férfi megfenyegette, majd később baltával tért vissza a helyszínre.

A rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek. Vida Dezső úgy tudja, hogy további három aknát és egy lőfegyvert találtak a rendőrök a férfi lakásán. A polgármestert fenyegető férfit őrizetbe vették, de azóta szabadlábon van.

A rendőrség délután közleményt adott ki, amelyben azt írják, a

rendőröket hétfő este két vitatkozó férfihoz riasztották Egyházasharasztiba. Egyiküknél találták meg a délszláv háborúból illetve a II. világháborúból visszamaradt robbanószerkezeteket.  A helyszínre tűzszerészek is érkeztek, a három veszélyesnek ítélt eszközből egyet még a helyszínen megsemmisítettek. A másik kettőt elszállították hogy megvizsgálják majd megsemmisítsék azokat.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint senki sem sérült meg. A férfit elfogták, előállították, ellene visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerkezettel bűntett gyanúja miatt indult eljárás. Közben a nyomozók megkezdték a tanúk felkutatását és kihallgatását. Bővebb tájákoztatás csak későbbre várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik