Közélet

Pornó Budapest utcáin

A főváros közismert építményeivel népszerűsíti magát egy külföldi pornóoldal – írja a Blikk.

A lap szerint a reklámfilmben felbukkan a Parlament, a Hősök tere, a Citadella és a Szabadság híd is. Ezeken a helyszíneken is forgattak fényes nappal, a nyílt utcán szexjeleneteket. Egy hasonló ügyben Tarlós István főpolgármester korábban vizsgálatot ígért. A Blikk a mostani szexfilm kapcsán azt kérdezte, hol tart a vizsgálat, megengedhetőnek tartja-e, hogy egy pornófilmes cég Budapest jelképeivel népszerűsítse termékeit. A Főpolgármesteri Hivatal elzárkózott a választól, a rendőrséghez küldte a lapot.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tudatta, a közterületen forgató pornófilmes szabálysértést követ el, és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. „A pornószínészek közerkölcsbe ütköző magatartást tanúsítanak, így a büntethetőség őket terheli”. A lap azt nem tudta meg, a mostani videó miatt indul-e nyomozás.

Kovács Kovi István nem helyesli az ilyen videókat. Szerinte a pornó nem való az utcára, ahol gyerekek is láthatják. Az ismert szexfilmes azon döbbent meg főleg, hogy a háttérben felbukkanó járókelők mennyire nem reagálnak a történtekre.

Korábban Dunakeszi vezetői a rendőrséghez fordultak. Náluk a városi sportpályán forgatott egy nemzetközi stáb felnőtt filmet. Erről a sportklub elnöke sem tudott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik