Közélet

Jön: ítélet a Kolompár-perben

Még a nyári ítélkezési szünet előtt, július 15-öt megelőzően megszületik az elsőfokú döntés Kolompár Orbán és társai ügyében, miután lezárult a bizonyítási eljárás - írja a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat egykori elnöke és nyolc társa ellen még 2009-ben indult büntetőper, majd újabb vádiratok benyújtása után az eljárásban három ügyet egyesítettek. A vádlottakat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, magánokirat-hamisítás vétségével, sikkasztás bűntettével, illetve a számvitel rendje megsértésének vétségével vádolja az ügyészség – emlékeztetett a Magyar Nemzet.

A bírósági eljárás többször “megtorpant”. Egy ideig az országgyűlési választásokon képviselőként induló Kolompár időleges mentelmi joga miatt szünetelt a per, legutóbb pedig Kolompár László másodrendű vádlott eltűnése okozott zavart. A Magyar Hírlap úgy tudja, a rendőrség még mindig nem találta meg a vádlottat, így a Kecskeméti Törvényszék vélhetően távollétében dönt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik