Közélet

Élete végéig börtönben marad a borsodi mészáros

Borsodi-meszaros(960x640).jpg ()
Borsodi-meszaros(960x640).jpg ()

A bodroghalmi férfi tavaly januárban bozótvágóval és baseballütővel lemészárolta 70 éves szomszédait.

Élete végéig börtönben marad a borsodi mészáros. A Debreceni Ítélőtábla kedden helyben hagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki a bodroghalmi férfira, aki tavaly januárban bozótvágóval és baseballütővel lemészárolta 70 éves szomszédait. Kardos Attilát aljas indokból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, illetve kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek az Ítélőtábla. A 38 éves munkanélküli férfi még feltétlesen sem bocsátható szabadlábra. Az ítélet jogerős.


Fotó: Hír24/Miskolci János

Mint arról a Hír24 beszámolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen élő Kardos Attila 2011. január elsején azért kereste fel közvetlen szomszédait, hogy boldog újévet kívánjon nekik. Az idős házaspár rendszeresen segítette őt, enni adtak neki, pénzt kapott tőlük kölcsön. Az ominózus napon K. Attila a kazánházban találta az idős férfit, akivel azonban valamin összeszólalkoztak. Kardos ekkor hazament, ivott, majd baseballütővel és bozótvágóval felfegyverkezve visszatért, és orvul meggyilkolta a védtelen öregembert.

A ház másik részében tartózkodó feleség semmit nem érzékelt a gyilkosságból, még szóba is elegyedett férje távozó gyilkosával. A 38 éves férfi – tartva attól, hogy lelepleződik – az asszonyt is lemészárolta és hazament, hogy elrejtse a gyilkos szerszámokat. Ám visszatért áldozatai házába, és ott töltötte az éjszakát. Magához vette néhány értéktárgyukat is, hogy pénzzé tegye őket. A kettős gyilkosság pár nap múlva derült ki, amikor az áldozatok lányának és környékbelieknek is gyanús lett, hogy nem jelentkeznek, nem látják az időseket, az asszony a misére sem ment el.

A rendőrök pár óra alatt elfogták a 38 éves kettős gyilkost, aki a disznóólban bujkált, véres ruházatban. Az egyébként büntetlen előéletű férfi a bíróságon beismerte tettét, az eljárás során azonban valódi megbánást nem tanúsított.

A Debreceni Ítélőtábla kedden meghozott ítéletében helyben hagyta a Miskolci Törvényszék I. fokú végzését, Kardos Attilát aljas indokból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, illetve kifosztás bűntette miatt halmazati büntetésként tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Az indoklásban elhangzott: helyesen járt el az első fokú bíróság a vádlottal szemben, aki két idős, védtelen embert ölt meg, akikkel jó viszonyban volt. “Az ilyen embert teljes mértékben ki kell rekeszteni a társadalomból”, ezért még feltételesen sem bocsátható szabad lábra. Kardosnak meg kell továbbá térítenie több mint 4 millió forint bűnügyi költséget is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik