Közélet

A halálba menekült molesztáló apja elől?

Apa-tárgyalása ()
Apa-tárgyalása ()

Ötéves korától molesztálta, később többször megerőszakolta kislányát egy létavértesi férfi. A gyermek hiába szólt az anyjának, a nő félt cselekedni. 12 évesen aztán a kislány az osztályfőnökétől kért segítséget. Ekkor derült fény a hét éve tartó rémségekre.

A létavértesi férfit a Debreceni Törvényszék első fokon már elítélte: nevelése alatt álló, 12 év alatti személy sérelmére folytatólagosan elkövetett, erőszakos közösülés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetést kapott. Az ügy kedden másodfokon folytatódott.

A férfi 2001-ben kezdte molesztálni az akkor ötéves kislányt, majd miután a gyermek 11 éves lett, többször megerőszakolta. A gyerek már korábban az édesanyjához fordult, ám tőle nem számíthatott segítségre, mert az asszony tartott az urától. Végül osztályfőnökétől kért segítséget, így a feljelentést már az iskola tette meg. A kislány 12 éves volt, amikor apját letartóztatták.


Fotó: Miskolczi János

Két évvel később a gyerek öngyilkos lett. Azt még vizsgálják, hogy a hét éven keresztül folyó molesztálásnak volt-e köze ahhoz, hogy a lány eldobta magától az életét. Most lenne 17 éves.

A kedden megtartott első tárgyaláson az 50 év körüli apa – aki vállalja arcát – és védője bizonyítási indítványt terjesztett elő, így a tárgyalás szeptemberben folytatódik a Debreceni Ítélőtáblán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik