Közélet

Agyonverte fiát, kegyelmet kér

A gyerekgyilkos szabadulna, mert élettársa meghalt, nevelt gyermekeik pedig támasz nélkül maradtak – tudta a meg a Blikk.

A férfi ügyvédje már be is adta a szabadlábra helyezési kérelmet, mivel védence az egyetlen, aki élettársa gyermekeit el tudja tartani. Nagyapjuk, az asszony édesapja kórházban van. Az ügyvéd a Blikknek azt mondta: H. Gábornak olyan megoldást szeretnének találni, hogy munkát vállalhasson és el tudja látni csonkán maradt családját.

2010. július 11-én H. Gábor fakanállal és szíjjal verte kisfiát, aki ezután rosszul lett. Az apa megpróbálta újraéleszteni, de a kórházban meghalt. A férfi nem jogerősen öt év börtönt kapott. A nemrég elhunyt élettársát a segítségnyújtás elmulasztásáért egy év nyolc hónapra ítélték, aminek végrehajtását négy évre felfüggesztették.

Később kiderült, hogy a férfi rendszeresen verte kisfiát, aki korábban meg is szökött, nagyszüleihez akart menni, de az apja ezért is megbüntette, és eltiltotta tőlük. A gyerekgyilkost annak idején idegileg gyenge, agresszív, élete kudarcáért a gyermekét okoló emberként jellemezte – több évtizedes tapasztalatai alapján – a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) úgynevezett döglött ügyek osztályának volt vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik