Közélet

Csalássorozatot lepleztek le Budapesten

A négy csaló drága orvostechnikai eszközöket csalt ki emberektől, mondván, garanciálisan megjavítják azokat. Az ügynek 42 sértettje van.

A társaság olyan személyeket szemelt ki magának, akik egy nemzetközi vállalattól vásároltak minőségi orvostechnikai eszközöket, légtisztítókat, légterápiás készülékeket, bioptron lámpákat. Azt mondták, a termékeket garanciális javításra, szervizelésre viszik magukkal, és néhány nap múlva vissza is szállítják azokat a tulajdonosnak.

A drága holmit azonban hiába várták, a csalók túladtak rajta, méghozzá a valós áránál jóval olcsóbban. A banda a tulajdonosoknak alkalmanként 150 ezer – egymillió forint kárt okozott.

A zuglói nyomozók a csaló banda négy tagját, valamint azt a férfit is elfogták, akinek a valós ár töredékéért adta tovább a termékeket. A gyanúsítottak lakásán házkutatást is tartottak, a nyomozók különböző listákat, szerződéseket, számítógépet, sőt egyikük „házi könyvelését” is lefoglalták, ezeket igazságügyi szakértők vizsgálják.

A négy, több rendbeli csalással gyanúsított férfi közül egyikük szabadlábon védekezhet, három társa, valamint a folytatólagosan elkövetett orgazdasággal gyanúsított férfi jelenleg előzetes letartóztatásban vannak.

A rendőrök jelenleg 42 sértettről tudnak, számuk azonban tovább nőhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik