Közélet

Bűnmegelőzési csoportba akartak beépülni álrendőrök

bilincs (bilincsben, )
bilincs (bilincsben, )

A férfi és élettársa egy hamis rendőrségi igazolvánnyal próbálta bizonyítani, hogy valódi rendőr. Később kiderült, a kerületi bűnmegelőzési csoportba is megpróbáltak bekerülni.

Az elmúlt időben több bejelentés is érkezett a BRFK-ra, mert egy gyanús alak rendőrnek, illetve magánnyomozónak adta ki magát, és lakásokban akart házkutatást tartani. A férfi egy rendőrségi címert ábrázoló jelvényt és az eredetihez nagyon hasonló rendőrségi igazolványt mutatott fel, övén fegyvert, gázspray-t és bilincset viselt.

A férfit és élettársát is elkapták azóta. Többi közt azzal gyanúsítják őket, hogy április 26-án az egyik Dózsa György úti megállóban az egyik BKV buszról leszállítottak egy utast, majd megmotozták, csomagjait áttúrták. Ezután a lakására kísérték és a mobiltelefonja után érdeklődtek. Végül nem jártak sikerrel, mert kiszemelt áldozatuk egyszerűen elszaladt előlük.

Az „álrendőr páros” egy órán belül ismét megpróbált lecsapni. Egy angyalföldi, Csángó utcai lakásba kopogtak be, és házkutatást akartak tartani. Végül pénzt követeltek azért, hogy az „intézkedéstől” eltekintsenek.

A tanúk személyleírásai alapján néhány napon belül elkapták a csalókat, a sértettek is egyértelműen felismerték őket. Kiderült, a 29 éves férfi a nemrégen megalakult kerületi bűnmegelőzési csoporttal is szeretett volna együttműködni.

A párt őrizetbe vették, és hivatalos személyként elkövetett zsarolás miatt indítottak eljárást ellenük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik