Közélet

Bőrbetegsége buktatta le az ártatlan arcú rablót

A férfi az arcát eltakarta ugyan, de arra nem ügyelt, hogy a lábszárán és karján lévő kiütéseket is elfedje.

A történet még május 10-én kezdődött, amikor három hasonló módszerrel elkövetett lopásról érkezett bejelentés a tatabányai rendőrségre. Egy helybéli asszony azért tett feljelentést, mert egy 17-18 év körüli, meglepően ártatlan tekintetű és felettébb udvarias fiatalember megkérdezte a pontos időt, majd kirántotta a nyakából az aranyláncot.

Pár órával később a Mártírok útján történt hasonló eset. Másnap a tolvaj ugyan nem lépett akcióba, de a nyomozók találtak egy bejegyzést a Facebookon: egy nő osztotta meg, hogy ellopták a láncát, de nem tett feljelentést a rendőrségen.

A rabló a következő három napban még kétszer hajtott végre sikeres akciót a Dózsakert városrészben, a bevált módszeren nem változtatott. Nagy volt a nyomás a nyomozókon, szinte minden idejüket az utcákon töltötték, hogy elkapják.

A fiatalember érezhette, hogy szorul a hurok, a következő bűncselekményt már Oroszlányban követte el. A férfiről szinte semmit nem tudtak, de egy kutyasétáltató különös, mégis hasznos információt adott. A férfi arcát ugyan nem látta, kezét és lábát viszont megfigyelte: azokon ugyanis piros pöttyök árulkodtak arról, hogy valamilyen bőrbetegségben szenved.

A nyomozók felkeresték a fertőző betegségeket kezelő szakintézetet, ahol sikerült is azonosítani. Kedden reggel végre megtudták, kit kell keresniük, tűvé tették érte Tatabányát. Este végül a Galla-patak dózsakerti szakaszán találták meg, amint teljes nyugalommal horgászott. A 21 éves oroszlányi fiatalember beismerte a bűncselekményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik