Közélet

Busszal nem mehetett, így dacból biciklit lopott

A férfi alig állt a lábán az italtól. Miután a buszra nem jutott fel, úgy döntött, elköt egy kerékpárt, hogy megmutassa, ő bizony hazajut.

Az erősen ittas ember Zákányszék főutcáján akart felszállni a Szeged irányába tartó menetrend szerinti járatra. A buszvezető nem engedte, hogy velük utazzon, ezért dühében betörte a jármű első ajtajának üvegét, majd elindult a település központja felé. Séta közben a férfi kiszúrt egy udvaron álló kerékpárt, és nem habozott: felpattant a biciklire és elkerekezett.

A részeg tolvajnak azonban nem volt szerencséje, a busz vezetője ugyanis követte őt, sőt, időközben egy polgárőr is a nyomába eredt. Végül ők tartották vissza a férfit a rendőrök kiérkezéséig.

A 45 éves román férfi a kihallgatásán azt mondta, azért lopta el a kétkerekűt, hogy megmutassa a sofőrnek, mindenképp eljut Szegedre, ha nem busszal, akkor biciklivel.

Rongálás és lopás miatt is eljárás indult ellene. A gyanúsított korábban volt már büntetve, most ismét őrizetbe került. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik