Közélet

Rendőrök lepik el az utakat szerdától

Az egyenruhások a kálmánházi Shell kutaknál és az autópályát elkerülő főúton ellenőrzik az autósokat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök és az Állami Autópálya Kezelő munkatársai közös akciót szerveztek szerdára. Az autósokat reggel kilenc és délután négy óra között állíthatják meg a kálmánházi Shell benzinkutakon és pihenőhelyein mindkét irányban. Ezzel egy időben ellenőrzésre kell számítani az M3-ast elkerülő 36-os főúton is. Itt a 34-es kilométerszelvényben lévő Nagycserkesz pihenőben lesz közlekedésrendészeti és „mélységi migrációs” ellenőrzés.

A rendőrök azt ígérik, elsősorban a külföldiek okmányait, és tartózkodási engedélyüket ellenőrzik kiemelten, de minden más szabálytalanságra odafigyelnek. Mint a rendőrség írja: „A demonstratív jellegű ellenőrzés és a résztvevő szervek együttműködése a korszerű rendvédelmi tevékenység, a határozott és szakszerű, európai normáknak megfelelő feladatorientált munkavégzés próbája.”

Holnaptól három napon át a veszprémi rendőrök és a Veszprém megyei közlekedési felügyelőség műszaki ellenőrei is fokozott ellenőrzést tartanak. Ők a 82-es számú főút, úgynevezett Cseszneki szerpentin részén. Az ellenőrzés apropóját az adja, hogy az idén már két, tavaly pedig három személyi sérüléssel járó motoros baleset történt ezen az útszakaszon, az útesten lévő olajfolyás miatt.

A tavalyi eset után büntetőeljárás indult, kiderült, hogy a forgalmi sáv közepén lévő olaj egy műszaki hibás járműből származott. A további balesetek megelőzése, illetve a 82-es szánú főútvonalon közlekedő műszaki hibás járművek forgalomból történő kiszűrése érdekében a jövőben a veszprémi rendőrök heti rendszerességgel ellenőriznek majd. Elsősorban a teherautók, autóbuszok műszaki állapotát veszik górcső alá, de kiemelt figyelmet fordítanak a motorkerékpárosok ellenőrzésére is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik