Közélet

Újabb súlyos baleset az Árkád II. építkezésén

A külföldi vendégmunkást fej- és lábsérülésekkel vitték kórházba.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Hír24-nek elmondta: a baleset kedden este hét órakor történt a X. kerületben, az Örs vezér téri Árkád II. építkezésén. A 30 év körüli munkásra egy másfél méter hosszú betonvasköteg zuhant rá. A tűzoltókat a mentők riasztották a helyszínre – tette hozzá. A sérültet kötelek és létrák segítségével emelik majd a felszínre a tűzoltók – tette hozzá.

A Hír24 úgy tudja, a 28 éves fiatalember súlyos fej- medence- és végtagsérüléseket szenvedett, életveszélyes állapotban van. A rázuhant vasköteg súlya körülbelül két mázsa volt. Úgy tudni, a munkás külföldi volt, vendégmunkásként dolgozott Magyarországon.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat ügyeletese azt mondta, a férfit fej- és lábsérülésekkel vitték az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe.

Mint arról a Hír24 beszámolt, április 21-én is történt már baleset ugyanezen az építkezésen. Akkor egy munkagép, egy bobcat zuhant két emeletet, azaz körülbelül hét métert, benne a vezetőjével. A helyszínre több kocsival éreztek a tűzoltók, összesen 14-en dolgoztak azon, hogy kiemeljék a sofőrt a roncsból. Tűzoltólétrát, mentőkötelet is „bevetettek”, végül sikerült átadni a sérültet a mentőknek. A mentésről készült videót itt lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik