Közélet

Tizenkét évet kapott a baltás apagyilkos

A 32 éves férfi azért végzett az apjával, mert megunta, hogy állandóan ócsárolja. Hatszor sújtott le a baltával, majd a holttestet a Körösbe dobta.

A Gyulai Törvényszék hétfőn hozta meg elsőfokú döntését: a gyilkost tizenkét év börtönbüntetésre ítélte, nyolc évre pedig eltiltotta a közügyektől. Az ítélet még nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A beol.hu azt írja, hogy a gyulai férfi tavaly májusban végzett az apjával, majd a holttestet a Körösbe dobta. A szakértői vélemények szerint a vádlott ingerlékeny, makacs, gyanakvó, érzelmileg éretlen, a feszültséget a lényegtelen dolgokra tereli, az érzelmi kapcsolataiban nem őszinte, a nehézségek elsimításában másoktól vár segítséget.

Az apa házat vett a fiának, cégénél kapott munkát, de még ezen kívül anyagilag is folyamatosan támogatta. Ennek ellenére, vagy épp ezért gyakoriak voltak a veszekedések. Az apa nagy elvárásokat támasztott fiával szemben, ahogy ő fogalmazott, állandóan „cseszegette”.

Az említett napon, a fiú megkérte apját, segítsen kivinni a nappaliból egy szobanövényt, de előtte még elszívott egy marihuánás cigarettát. A segítség veszekedésbe torkollott, az apa a fiát lusta disznónak nevezte, mert nem végezte el az iskolát, és a rábízott ház körüli munkát. A vádlott szerint ő bement a nappaliba, menekült a vita elől, de az apja követte. Utána több szemrehányás történt, H. Zoltán „agya elborult”, legalább hatszor lesújtott egy baltával.

A bírónő kiemelte: 32 évesen már lett volna lehetősége az önálló életre H. Zoltánnak, aki arra hivatkozott, hogy édesapja nem szerette, mindig szidta, konfliktusokkal teli volt az élete. A bíróság mérlegelte, hogy emberölés vagy az erős felindulásból elkövetett emberölés történt-e, de az utóbbira végül nem talált alapot. A bírónő szerint a gyilkosság súrolta a különös kegyetlenség határát, mivel a fiú többször is lesújtott a baltával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik