Közélet

Móri mészárlás – felmentették a Kaisernek alibit adó családot

Az ügyészség kötötte az ebet a karóhoz, pedig a cellainformációkból is egyértelműen kiderült, Kaiser Ede Budapesten volt a bűncselekmény idején.

A Fővárosi Törvényszék bűncselekmény hiányában, jogerősen is felmentette a hamis tanúzással vádolt családot, amelynek tagjai a főügyészség szerint alibit igazoltak az akkor még a móri gyilkosságokkal vádolt Kaiser Edének.

A hétfői másodfokú ítélettel a bíróság a tíz évvel ezelőtt történt, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás büntetőügye egyik melléktörténetének végére tett pontot. A vád szerint az akkor kiskorú Gy. Anita, valamint családja a hatóságot megtévesztve hamisan tanúskodtak, amikor azt állították, hogy Kaiser Ede a gyilkosságok idején náluk, Budapesten tartózkodott.

Később kiderült ugyan, hogy Kaiser Ede nem is vett részt a móri bűncselekményben, ám az ügyészség fenntartotta a hamis tanúzás vádját a családdal szemben. A törvényszék a mostani ítéletével lényegében helyben hagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberben hozott elsőfokú határozatát, amelyben felmentette a vádlottakat. A jogerős ítélet szerint igazat mondtak, amikor azt állították, hogy Kaiser Ede náluk volt. Ezt Kaiser Ede mobiltelefonjának cellainformációi is alátámasztják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik