Közélet

Kutyaviadalra csaptak le a kommandósok Ózdon

A kutyák tulajdonosai ezer euróban fogadtak harci ebükre. A szervező egy magyar férfi volt, kihívók Romániából is érkeztek.

A Terrorelhárítási Központ munkatársai vasárnap reggel lepték el az ózdi telepet. A tiltott kutyaviadalt egy büntetett előéletű, 38 éves ózdi férfi szervezte. A vérre menő csatában pitbullok csaptak volna össze, a tulajdonosok ezer-ezer euróban fogadtak.

A tiltott állatviadal szervezésével párosuló, engedély nélküli szerencsejáték felgöngyölítése hosszú időt vett igénybe, a felderítő munkát a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai végezték. A TEK kommandósai egy jól felépített és megszervezett akciót szerveztek, majd kapták el a gyanúsítottakat. A kutyásokon kívül másik tíz embert is előállítottak, de közülük csak kettő ellen indult eljárás. Utóbbiak szabadlábon védekezhetnek. A három őrizetbe vett férfinak tiltott állatviadal szervezése és más bűncselekmények miatt kell felelnie. A telepről összesen nyolc harci kutyát foglaltak le.

A résztvevők elszántságát jól jellemzi, hogy a román páros egyik tagja csaknem egy éven át trenírozta, készítette fel társának harci kutyáját a véres küzdelemre. A „tréner” feladata volt az is, hogy a kutyát a kialakított ringbe vigye és a viadal közben utasításokat adjon neki.

Az elfogásról készült videót itt lehet megnézni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik