Közélet

Bagi vonatbaleset – karamboloztak a baleseti helyszínelők

Egy 42 kocsiból álló szerelvény 7 utolsó vagonja siklott ki. Személyi sérülés nem történt, de a fennakadás jelentős.

A baleset Bag és Máriabesnyő között történt szombaton, röviddel 15 óra előtt. Egy veszélyes anyagot is szállító, 42 kocsiból álló tehervonat utolsó 7 vagonja kisiklott és a sínek mellé zuhant. A 42 kocsi egyikében kénsavat is szállítottak, de szerencsére annak a vagonnak nem esett baja – tájékoztatta a Hír24-et Loch Erika, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A helyszínen a gödöllői tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti labor, mentők és rendőrök is részt vesznek a mentésben. A 3-as főutat a baleset közelében egy szakaszon lezárták.

A Hír24 helyszíni tudósítója szerint a kisiklott vagonok közelében egy személyvonat is vesztegel, melynek utasait mentők, tűzoltók és rendőrök kísérik egy közeli parkolóba, ahonnan buszokkal szállítják őket tovább.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a balesetben személyi sérülés nem történt, és veszélyes anyag sem került a környezetbe.

A Mávinform tájékoztatása szerint áll a vasúti forgalom Aszód és Gödöllő között. A baleset következtében jelentős károk keletkeztek a felsővezeték-hálózatban. A MÁV szakemberei megkezdték az eset körülményeinek vizsgálatát, valamint az egyik vágány felszabadítását, hogy mihamarabb újrainduljon a vasúti közlekedés. Addig Aszód és Gödöllő között autóbuszok szállítják az utasokat, több InterCity pedig kerülőútvonalon, Hatvan-Újszász-Rákos felé közlekedik.

Az Útinform tájékoztatása szeint a vasúti baleset miatt a 3-as számú főúton is teljes útzár van Gödöllő és Bag között. A forgalmat az M3-as autópályára terelik, így a sztráda Gödöllő és Bag közötti szakaszát most díjfizetés nélkül lehet használni.

A Hír24 információja szerint a MÁV Bagra tartó baleseti helyszínelői az M7-es autópályán balesetet szenvedtek autójukkal. Úgy tudni, személyi sérülés ott sem történt.

Helyszíni tudósítónk tájékoztatása szerint a bagi vasútállomáson nyolc ember jelezte, hogy rosszul érzi magát, könnyezett a szemük és kapart a torkuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik