Közélet

Rátámadtak Schiffer Andrásra Vecsésen

Az LMP volt frakcióvezetője szerint Jobbik-aktivisták rontottak rá.

Schiffer András azt mondta, még a szeptemberben megkezdett országjárás részeként hirdettek meg köztéri fogadóórát Vecsésen, szerda délelőttre. Ketten várták a polgárokat Földi Áronnal, pártjuk ceglédi önkormányzati képviselőjével, amikor körülbelül 12-15 jobbikos aktivista körbevette őket, és elkezdte rugdosni kitelepülő pultjukat.

A parlamenti képviselő beszélt arról is, hogy támadóik – akik valószínűleg ittasak voltak – fenyegetőztek, és azt kiabálták „húzzanak el” Vecsésről, mert itt nincs semmi keresnivalójuk. Az egykori frakcióvezető közölte, jobbnak látták elkerülni a konfliktust, és mivel ilyen körülmények között a békés vecsési polgárok sem tudtak volna részt venni a fogadóórán, Földi Áronnal együtt távoztak a helyszínről.

Arra a kérdésre, honnan tudta a támadókról, hogy a Jobbik aktivistái, Schiffer András azt felelte, ez a szavaikból is kiderült, és emellett még egy jobbikos pártzászlót is magukkal hoztak.

A Lehet Más a Politika egykori frakcióvezetője nem tesz feljelentést, mert úgy látja, az eset sokkal inkább politikai, mint rendőrségi ügynek számít. A politikus sajnálja hogy nem tudtak találkozni a polgárokkal, de mint fogalmazott “minden fenyegetés  ellenére” később visszatérnek Vecsésre.

Lapunk elérte a helyi jobbikosok vezetőjét. Ide kattintva olvashatja szavait!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik