Közélet

Vizsgálják a kulcsi családirtó elmeállapotát

A rendőröknek azt mondta, nem bánta meg, amit tett. Sőt, hónapok óta tervezte a megölésüket, a család halálos ellenségévé vált.

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyászati Intézetben vizsgálják H. Csanád Jutas elmeállapotát. A kulcsi férfi április elején négy családtagját megölte, három embert pedig megsebesített. A megfigyelés után derül ki, büntethető-e a 23 éves fiatalember.

A gyilkosság helyszínén elkövetett betöréses lopás ügyében a százados hangsúlyozta, hogy a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyamatban van. Azt továbbra sem tudják, mi tűnt el a családi házból, mert a gyanúsított édesanyja továbbra is kórházban van. Az ingatlanon talált emberi csontokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy a terület feltárását befejezték. Az ügyben indított közigazgatási eljárást napokon belül megszüntetik, mert egyértelműen bebizonyosodott, hogy ott korábban temető volt. A vizsgálatok szerint a csontok legalább ötven éve fekszenek a földben.

A kulcsi bűncselekményre április 6-án derült fény. A gyilkossággal gyanúsított fiatalembert aznap fogták el a kommandósok. A gyanúsított a kihallgatásakor azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket. A férfit április 8-án 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Törvényszék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik