Közélet

Elkapták az utasverő BKV-ellenőrt

Gyerekei szeme láttára ütött meg egy családapát. 24 órán belül megtalálták a rendőrök.

Ahogy arról a Hír24 csütörtök kora délután beszámolt, egy BKV-ellenőr szócsata közben megvert egy 30 év körüli férfit, aki a gyermekeivel együtt utazott a 17-es villamoson.

Szemtanúk elmondása alapján már korábban kiderült, hogy az utasnak nem volt érvényes menetjegye, ezért alakult ki a vita. Az ellenőr azonban túllépett hatáskörén, és megütötte az utast, ebből aztán komolyabb lökdösődés és verekedés alakult ki.

A szemtanúk azt állítják, a 17-es villamoson utazókat megbotránkoztatta az eset: a férfinek valamije vérzett, a két gyermeke pedig hangosan sírt, nagyon megrémültek, hogy bántják az édesapjukat. Az eset pikantériája, hogy a dulakodás után épp a verekedést provokáló ellenőr hívott rendőrt.

A Hír24 megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot és a BKV-t is, hogy adjanak részletes tájékoztatást a történtekről. A BKV rövid tájékoztatása szerint a Budapesti Közlekedési Központ az illetékes, így megkerestük őket is, várjuk a választ.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonban már válaszolt kérdéseinkre. Mint írja, május 2-án, fél három előtt öt perccel, kértek segítséget a II. kerületi Frankel Leó utcába a verekedés miatt. A rendőrök két BKV ellenőrt – egy férfit és egy nőt – valamint egy utast találtak. A tanúk elmondása alapján az utas jegy nélkül utazott, mire a férfi ellenőr kiabálni és dulakodni kezdett vele. Az ellenőrt a rendőrök előállították a II. kerületi rendőrkapitányságra. Hogy az eset körülményeit pontosan tisztázni lehessen, eljárást indítottak.

Mint arról márciusban beszámoltunk, könnygázzal fújtak le egy házaspárt a BKV-ellenőrök, majd a kabátot is letépték a férjről.

Szerdán reggel még ennél is tragikusabb eset történt: egy fiatal férfi az ellenőrök elől menekülve egy furgon elé lépett és szörnyethalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik