Közélet

Víz alá került az Erzsébet téri Akvárium Klub

Szerencsére senki nem sérült meg. Amíg tűzoltók szivattyúztak, a fiatalok a fűben heverészve követték a drámai eseményeket.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Hír24-nek elmondta: szerda este riasztották a tűzoltókat az Erzsébet téri szórakozóhelyhez, az egykori Gödörhöz, mert 10-15 centi víz gyűlt össze a lépcsősor alatt nyíló placcon, illetve a kiszolgálóhelyiségben.

“A biztonsági személyzet már kiküldte az embereket, mire a tűzoltók a helyszínre értek, így a klub már gyakorlatilag üres volt” – tette hozzá. A szórakozóhely fölötti szökőkútból két szivattyúval fejtették ki a vizet, hogy ne ázzon tovább a föld felszíne alatti terület.

A Hír24 helyszíni tudósítója elmondta: a tűzoltókon kívül rendőrök és a vízművek szakemberei is a helyszínre siettek. A vendégeket, körülbelül ezer embert kitereltek, sokan azonban nem mentek messze, a közeli füves területeken vertek tanyát, onnan figyelték az eseményeket.

Az egyik vendég elmondta: a mosdóban vették észre, hogy fentről egyre erősebben folyik a víz. Mire észbe kaptak, a Gödör Klubból Akvárium Klubbá átnevezett szórakozóhely már vízben állt. Úgy tudni, senki nem sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik