Közélet

Baltával végeztek egy pilisi párral

A gyilkosok késsel és baltával végeztek a középkorú párral.

Nyereségvágyból, részben különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, illetve csoportos rablással vádolja a Pest Megyei Főügyészség annak a négyfős társaságnak a tagjait, amely a rendelkezésre álló bizonyítékok szerint 2010. október 8-án Pilisen megölt és kirabolt két embert.

A 33 éves elsőrendű, a 29 éves másodrendű és a 33 éves negyedrendű vádlott évek óta ismerte egymást, rendszeresen fogyasztottak kábítószert. A harmadrendű vádlott, egy 30 éves nő volt a tippadó: tudta, hogy korábbi élettársának – legkisebb gyermeke apjának – szülei jó anyagi körülmények között élnek Pilisen. A vádirat szerint a terv megvalósításába még két férfit is bevontak, egyikük autót szerzett a bűncselekmény végrehajtásához.

Ahogy annak idején a Hír24 megírta: a vádlottak 2010. október 8-án késő este indultak el Budapestről Pilisre, útközben a három férfi többször is fogyasztott kábítószert. A pilisi családi házhoz érkezve a negyedrendű vádlott megijedt, és visszakozott. A másik két férfi úgy döntött: a náluk lévő késekkel és baltával megölik a tulajdonosokat. Megbeszélték, hogy a kocsiban maradó nő és egyik társuk a motort járatva várakoznak és figyelnek. Miután bejutottak a házba, a hálószobából kilépő 56 éves nőt hason szúrták, majd egy baltával agyonverték. A zajra felriadt a nő élettársa, vele ugyanígy végeztek. A lakásból több mint 1 millió 688 ezer forintot vittek el. A holttesteket hozzátartozóik fedezték fel.

A Pest Megyei Főügyészség az első- és a másodrendű vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból, részben különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel – ezért életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható – míg a harmad- és a negyedrendű vádlottat felfegyverkezve, jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablással vádolja. Ők akár 15 évet is kaphatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik