Közélet

Még mindig gőzerővel dolgoznak a tűzoltók Bugacnál

Lakóépületek továbbra sincsenek veszélyben, de a helyszínen még mindig hetven tűzoltó dolgozik.

Mint ismert, a lángok Bács-Kiskun Megyében csaptak fel még vasárnap, a lángok részben a Kiskunsági Nemzeti Park területén, egy ősborókás tájvédelmi körzetben pusztítottak. Több mint ezer hektár égett, a helyszínre több megyéből érkeztek tűzoltók. A munkálatokat nehezítette az erős szél, ezért a katasztrófavédelem kérte a Honvédelmi Minisztérium segítségét is. A HM egy Mi-8-as helikoptert küldött a helyszínre, hogy ezzel biztosítsák a légi mentést. A gép eddig 46-szor szállt fel.

A tűz terjedését sikerült megfékezni, már „csak” foltokban parázslik a növényzet. A helyszínen több mint 70 tűzoltó dolgozik továbbra is. Jelenleg hat-hét szektorban, összesen 8-9 hektárnyi területen füstöl a terület, ezért váltás után is teljes létszámban dolgoznak a beavatkozó erők. A meleg időjárás és az erős szél miatt három raj folyamatosan figyeli és ellenőrzi a tűzben érintett területet, az erdészet favágókkal segíti annak megközelítését. A tűzoltói állomány pihentetését és ellátását is a helyszínen oldják meg, a megyei igazgató a szabadnapos tűzoltókat is berendelte – tájékoztatta a Hír24-et az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Azt még nem tudni, mi okozta a tüzet.

A tűz nem csak Bugacnál okozott gondot, vasárnap Csepelen nádas kapott lángra, Szigetszentmiklóson bozótos gyulladt ki, jelenleg pedig Szabolcsban dolgoznak a tűzoltók, Ópályi és Papos között ugyanis több mint kétezer köbméter faanyag ég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik