Közélet

Lakástűz Szolnokon – négy sérült

Egy tízemeletes társasház egyik lakásában keletkezett a tűz.

Kapcsolódó cikkek

A lángok a Szolnok Ispán körút 1. szám alatti, tízemeletes társasház egyik lakásában csaptak fel a kora reggeli órákban, ahonnan a kiérkező mentők két embert szállítottak kórházba égési sérülésekkel.

A szolnoki tűzoltók kettes, kiemelt riasztást követően, nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Az oltás idejére két lépcsőházat is kiürítettek. A tűz keletkezésének okát szakértők bevonásával vizsgálják.

Négy sérültje van annak a reggeli lakástűznek, amelyhez ½ 7 kor riasztották a szolnoki tűzoltókat. Egy Ispán körúti tízemeletes társasház legfelső emeletén teljesen kiégett egy lakás, az oltás idejére a ház két lépcsőházából hatvan otthon tartózkodó lakót kellett kimenekíteni.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság legfrissebb tájékoztatása szerint egy 128 lakásos tízemeletes társasház legfelső emeletén égett ki az egyik lakás. A lakásból négy embert menekítettek ki a tűzoltók: egyikük, egy férfi súlyos égési sérüléseket és füstmérgezést szenvedett, őt a megyei Hetényi Géza Kórházba szállították. A kiégett lakás másik három lakóját a helyszínen látták el a mentők.

Az érintett társasházban összesen 187-en élnek, a riasztáskor leginkább az idősek, nyugdíjasok voltak otthon. Néhány lakásba nem költözhettek vissza a tulajdonosok, az ő elhelyezésükről a szolnoki önkormányzat gondoskodott.

Tóth Tibor tűzoltó ezredes, igazgató a helyszínen elmondta: életet mentett, hogy a tűzoltók akadálytalanul jutottak el az égő lakáshoz, és az oltáshoz szükséges eszközöket sikerült időben feljuttattni a legfelső szintre. Ennek is köszönhető, hogy alig több, mint 20 perc alatt megfékezték a lángokat, és kimenekítették a bajba jutottakat. A házat egyébként 1973-ban adták át, azóta itt ez volt az első lakástűz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik