Közélet

Fülön csípték az Anonymus egyik magyar tagját

A férfit azzal gyanúsítják, hogy nagy látogatottságú weboldalakat tört fel. A lakásán egy miniatűr kábítószer-ültetvényt is találtak.

Az NNI munkatársai csütörtökön kapták el Budapesten, a IX. kerületben. A lakásán házkutatást tartottak: számítástechnikai eszközöket, adathordozókat, valamint egy kisméretű marihuánaültetvényt foglaltak le a nyomozók. Az akciót több hónapig tartó előkészítő munka előzte meg. Az NNI munkatársai több, az ügyben érintett szervezetekkel együttműködve végezték a felderítést.

Az Anonymus nemzetközi hackercsoport magyar tagját azzal gyanúsítják, hogy „különböző tulajdonú és kezelésű, de egyenként is nagy látogatottságú weboldalak kiszolgáló szervergépeit törte fel”. Voltak olyanok is, melyeket megpróbált feltörni, és a háttértárolókról bizalmas, illetve személyes adatokat akart megszerezni. A számítógépes bűnöző több nagy szerverben okozott időleges működési zavart.


Fotó: AFP / Michael GOttschalk

A hacker lakásában, az egyik szekrényben egy miniatűr kábítószer-ültetvényt is találtak, melyet az NNI szerint az átlagot meghaladó professzionalitással épített ki. A „miniültetvényt” lopott árammal fűtötte és szellőztette. A 35 éves férfit őrizetbe vették.

Mint ahogy arról korábban a Hír24 beszámolt, a hackercsoport megtámadta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és a Jobbik honlapját is. Az Anonymous-csoport nem kímélte a kuruc.info-t, de tagjai átírták az alaptörvény szövegét is az Alkotmánybíróság honlapján.

Külföldön a többi között a Vatikán is szerepelt a célpontok között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik