Közélet

Gránáttal sétált be a rendőrségre

Aknavető gránátot vitt a rendőrségre az ittas férfi

A férfi szerdán, dél tájban jelent meg a Bicskei Rendőrkapitányság épületénél. A „becsületes megtaláló” a határban bukkant rá a szovjet aknavető gránátra. Azt gondolta, a veszélyes szerkezet az egyenruhásoknál nagyobb biztonságban lesz, ezért zacskóba csomagolta majd otthagyta a rendőrség épületének bejárata előtt. A lövedékről kiderült, éles gyújtószerkezetű…

Miután rájöttek, mit is rejt a csomag, a környéket csaknem 300 méter sugarú körben lezárták és kiürítették. Az ittas férfi azt mondta a rendőröknek, a robbanótestet még kedden találta, és nem akarta a határban hagyni.

A Készenléti Rendőrség tűzszerészei azonnal a helyszínre érkeztek. Megállapították, hogy egy 82 milliméteres, 32 centiméter hosszú és 8,2 centiméter átmérőjű kilőtt állapotú, de éles gyújtószerkezetű gránátról van szó. A lövedéket emiatt „kiemelten veszélyesnek” nyilvánították. A gránátot végül a tűzszerészek elvitték, és Bicske határában megsemmisítették.

A bejelentő kihallgatásakor a nyomozóknak elmondta, jó szándék vezette, nem gondolta, hogy ezzel bűncselekményt követ el. Eljárás indult ellene.

A rendőrség mindenkit arra kér, hasonló esetben ne mozgassák a földből kifordult robbanótestet, lőszert, hanem haladéktalanul értesítsék a rendőrség ügyeletét a 107-es, 112-es segélyhívó számok bármelyikén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik