Közélet

35 ezer átcímkézett konzervet találtak

Két kamionnyiátcímkézett uborka- és zöldparadicsom konzervet találtak Tolna megyében.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatás szerint az összesen 9,5 millió értékű áruval egy Tolna megyei élelmiszer-továbbforgalmazással foglalkozó vállalkozót tévesztettek meg. Az üzlet megkötését követően az eladó és az áru leendő vevője is eltűnt, a becsapott kereskedő ekkor fordult az élelmiszerbiztonsági hatóság szakembereihez, akik hibás termék forgalomba hozatala, élelmiszerhamisítás és csalás miatt rendőrségi feljelentést tettek.

A közlemény szerint a szállítmánnyal látszólag minden rendben volt, az eladó specifikációt is kiállított a termékek minőségi jellemzőiről, és a termékmintát maga a kereskedő kóstolással ellenőrizte. A konzerveket jobban megvizsgálva azonban kiderült, hogy átcímkézték őket, mivel a régi címke ragasztóanyagát nem sikerült mindenütt eltávolítani. Az így felhelyezett jelölés az élelmiszerbiztonsági felügyelők szerint hibátlan, de valószínűleg fiktív adatokat tartalmaz.

A termékeket a hatóság zárolta, a mintákat jelenleg a Nébih laboratóriumában vizsgálják. A forgalmazókkal szemben eljárást indítottak, a hatóság hibás termék forgalomba hozatala, élelmiszerhamisítás és csalás miatt rendőrségi feljelentést is tett. A jogszabálysértések elkövetői jelentős bírságra számíthatnak – írta a hivatal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik