Közélet

A kamera előtt kezdte lopni a sört

Húszezret érő rágógumi, Trabant-váltó, centrifuga és hasonlók – meglepő, néha mi mindenre fáj a tolvajok foga például Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A tolvajok ebben a megyében is mindent visznek, amit érnek és mozdítható. Minden bizonnyal nagyobb értékű zsákmányra számított az a három betörő, akik Kunhegyesen befeszítették egy tanya bejárati ajtaját, majd a hodály deszkalapfalazatát megbontották, hogy hozzájussanak egy Trabant sebességváltójához. Nem sokáig örülhettek, ugyanis a rendőrök gyorsan felgöngyölítették az ügyet – írja a szoljon.hu.

Kunszentmártonban pedig rágógumira fájt a foga egy budapesti férfinak. Az egyik boltból csaknem húszezer forintot érő készletet akart fizetés nélkül elvinni, de még az üzletben nyakon csípték.

Az egyik szajoli étterem hátsó, nyitva felejtett ajtaján ment be egy feltehetően éhes és szomjas tolvaj, aki három láda sörrel, valamint tizenöt kilónyi hússal gazdagabban távozott. Pechjére a biztonsági kamera rögzítette az esetet, így nem volt nehéz a nyomára bukkanni. Mire elfogták, a zsákmány felét már„betermelte”.

Gyakorlatilag a rendőröknek „gyónta meg” tettét az az 52 éves tiszaburai férfi, aki a füredi templom parókiájának garázsából emelt el egy kerékpárt és egy rádiós magnót, amit kisvártatva vissza is kellett szolgáltasson a tulajdonosnak.

A közelmúltban, a Jászalsószentgyörgyön tettek látogatást besurranó tolvajok. A csoportszobában lévő táskából kiloptak egy pénztárcát, melyben készpénz és étkezési utalványok voltak. A betörők rögvest gépkocsiba pattantak, és elhajtottak a helyszínről. Ám azzal nem számoltak, hogy az egyik szemtanú utánuk ered, követi őket és értesíti a rendőrséget. A két kazincbarcikai férfi számára így keserédes véget ért a szentgyörgyi kiruccanás.

Szolnokon egy nagyáruházból a ruházata alatt akarta kicsempészni zsákmányát egy helyi lakos. A férfi — aki egyébként az áruház alkalmazottja — délután fogta a raktában lévő kulcsokat, majd kinyitotta vele a vásárlótérben lévő egyik szekrényt, ahonnan két játékszoftvert kivett, ruhája alá rejtette, és így akart távozni. A biztonsági szolgálat azonban feltartóztatta, és átadta őt a rendőröknek. Az üzlet több mint húszezer forintos kára így megtérült.

Jászszentandráson pont ebédidőben fogott hozzá apja és fia, valamint két társuk, hogy az egyik helyi tanyán elhelyezett, használaton kívüli villanyoszlopokról a vasat leszereljék, majd ellopják. A serény kopácsolásra azonban az éber rendőrök is felfigyeltek és előállították a négy hevesi fémtolvajt.

A húszezer forint, azaz a szabálysértési értékhatár alatti ügyekben mindig a területileg illetékes önkormányzat jár el — mondta el Szabó Zita százados, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A rendőrségen az ilyen esetekből nem keletkezik adat. A bejelentés hozzánk érkezik, amiről jelentést készítünk, azt viszont az illetékes önkormányzatnak továbbítjuk, amely a későbbiekben kivizsgálja az ügyet és lefolytatja az eljárást – fűzte hozzá. Hoffmann Zsolt, Kunszentmárton jegyzője szerint a szabálysértési ügyeik körülbelül egyharmadát a tulajdon elleni cselekmények, főleg a bolti lopások ügyében történő eljárások teszik ki, és úgy véli, ezek száma az utóbbi fél, egy évben emelkedett. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik